Vanaf januari 2019 is Jan van de Sanden de nieuwe dirigent van de Reünieorkest Regiment  van Heutsz

Jan is geboren in een warm en zeer muzikale familie met roots in Loon op Zand. Al op jonge leeftijd was hij in de ban van de koperen-blaasinstrumenten, de tuba in het bijzonder, en het dirigeren. Machtig wat armen en gezichtsuitdrukkingen allemaal bij muzikanten teweeg konden brengen.

Al op jonge leeftijd werd Jan lid van harmonie St Jan uit Waalwijk om vervolgens lid te worden van harmonie St Cecilia Haarsteeg en Harmonie Drunen. Na de middelbare school studeerde Jan bastuba en HaFa-directie aan het Brabants Conservatorium te Tilburg. In 1990 studeerde hij af als Docerend Musicus Tuba bij Piet Joris en behaalde hij het Praktijkdiploma HaFa-directie bij overste Jan van Ossenbruggen. In 1992 behaalde Jan het diploma Uitvoerend Musicus Bastuba aan het Brabants Conservatorium.

Naast de lessen in Tilburg studeerde Jan ook tuba bij Prof. Walter Hilgers, tubadocent aan de Hochschule fur Musik te Hamburg en nam hij privéles directie bij Sef Pijpers sr. Als solotubaist speelde Jan in het Nationaal Jeugd Orkest, remplaceerde hij regelmatig in het Residentie Orkest, Het Brabants Orkest, Limburgs Symfonie Orkest en is hij een van de oprichters van The Dutch Tuba Quartet. 

Na het afronden van zijn studie moest Jan ook in dienst. Zijn diensttijd vervulde hij als muzikant bij het Artillerie Trompetterkorps welke gelegerd was op de Generaal Majoor Koot Kazerne te Garderen. 

Op dit moment is Jan werkzaam als hoofd kunsteducatie bij het centrum voor de kunsten het Pieck in de gemeente Heusden. Naast zijn werk als afdelingshoofd dirigeert hij nog een aantal muziekverenigingen, EMS Hardinxveld Giessendam, EMM Elshout, Excelsior Genderen en muziekvereniging Alliance Lage Zwaluwe. 

Deel deze pagina